مدت زمان نگهداری آب پنیر در یخچال
آب پنیر را تا چند روز میتوانیم در یخچال نگهداریم
آب پنیر چیست
یکی از ارزان ترین و در عین حال مفید ترین فراورده لبنی، آب پنیر است که به خاطر داشتن میزان بسیار بالا ویتامین وی به رنگ سبز دیده می شود.نقش پروتيین وی در عضله سازی برای همه آشکار است. همچنین آب پنیر میزان قابل قبولی کلسیم و منیزیم دارد که برای سلامت استخوان ها ضروری است
طعم آب پنیر
طعم آب پنیر تازه به خاطر قندی موسوم به لاکتوز، شیرین است و به خاطر حذف برخی مواد طعم دیگر این شیرینی بیشتر از شیر خود را نمایان میکند به همین خاطر این فراورده لبنی برای افراد حساس به لاکتوز اصلا مناسب نیست.
در طی چند ساعت به خاطر حجم بالایی از آنزیم ها، آب پنیر فورا ترش می شود و تمام قند خود را جایگذین لاکتیک اسید می نماید
تهیه آب پنیر در خانه
تهیه آب پنیر اصلا کار سختی نیست و شما به راحتی می توانید در خانه طی چند مرحله ساده آب پنیر تهیه نمایید
- چند لیتر شیر محلی تهیه کرده و دما شیر را تا ۴۰ درجه افزایش دهید
- میزانی مایه قارچی پنیر به شیر اضافه نمایید و منتظر دلمه بستن شیر بمانید
- منتظر دلمه بستن کامل شیر باشید به گونه ای که قطره های آب بر روی دلمه تشکیل گردند
- کل دلمه را در یک پارچه کتان تمیز ریخته و از هر ۱۰ دقیقه با یک چنگال چند سوراخ روی پنیر تازه ایجاد نمایید تا کامل آبکش شود
در صورت نداشتن مایه قارچی میتوانید مقداری ماست به شیر اضافه کرده و بعد از نیم ساعت شیر را بجوشانید
تا چند روز میتوانم آب پنیر را در یخچال نگهداری کنم
در حالت عادی آبپنیر در یخچال تا ۴ روز ترش می شود و دلیل اصلی ترش شدن آب پنیر وجود آنزیم های گوناگون می باشد که با متوقف کردن آنها میتوان آب پنیر را به مدت طولانی تری نگهداری کرد
- جوشاندن: جوشاندن باعث تغییر ساختار پروتيینی میگردد و عملا میزان زیادی از آنزیم ها را بی اثر می نماید
- انجماد: در دما های زیر صفر علاوه بر حفظ ساختار پروتیین ها، باعث کاهش شدید فعالیت آنزیم ها شده و تا یک ماه میتوانید آبپنیر را در یخچال خود نگهدارید
- قرص جوشان: یک قرص جوشان به داخل آب پنیر خود بیندازید و آن را در یخچال قرار دهید با این کار ساده شما میتوانید تا یک هفته آب پنیر را داخل یخچال نگهداری کنید
اولین نفری باشید که دیدگاهی ثبت میکند!