پنیر لیقوان و پنیر تبریز

کلمات پیشنهادی: کره محلی کشک گل محمدی گرده گل
نمایش نتایج بیشتر
تلفن پشتیبانی: 09148269208

تفاوت پنیر لیقوان و پنیر تبریز

61 بازدید
0 دیدگاه
30 تیر، 1403
زمان مطالعه: ۴ دقیقه
برسی تخصصی دو نوع از انواع پنیر های ایرانی

پنیر یکی از خوشمزه ترین فرآورده های لبنی در کشور می باشد که به خاطر محبوبیت زیاد، تنوع بالایی پیدا کرده است. پنیر لیقوان و پنیر تبریز دو نوع از محبوب ترین نوع پنیر سنتی می باشد.

شاید برای هر کسی سوال شود چرا پنیر لیقوان و تبریز اختلاف قیمت زیادی دارند. در ادامه به برسی این دو نوع پنیر ایرانی می‌پردازیم 

اگر نگاهی به بازار های فروش مرکزی بیندازیم با انواعی از پنیر های سنتی و پاستوریزه مواجه می شویم که پر فروش ترین آن ها پنیر های سنتی اعم از پنیر لیقوان، پنیر تبریزی و غیره است.

در ادامه می خواهیم به معرفی دو نوع پنیر لیقوان و تبریزی بپردازیم، پس تا انتهای مطلب با ما همراه شوید؛

پنیر تبریزی همان پنیر لیقوان است؟

یکی از جالب ترین نکات درباره پنیر های سنتی این است که بسیاری از افراد پنیر لیقوان و پنیر تبریزی را به جای هم دیگر استفاده می کنند.

این در حالی است که پنیر لیقوان با نوع تبریزی کاملا متفاوت است و حتی از لحاظ ماده اولیه هم با هم فرق دارند.

چون پنیر لیقوان پنیری است که از مخلوط شیر گوسفند و شیر بز تهیه می شود، اما برای تولید پنیر تبریزی، نیاز به شیر گاو داریم.

دلیل این اشتباه رایج درباره پنیر لیقوان و تبریزی این است که لیقوان یکی از روستای شهر تبریز است که به پنیر هایش معروف است و این باعث می شود که برخی گمان کنند که هر نوع پنیر تبریز، همان پنیر لیقوان است.

با این حال تفاوت های زیادی که پنیر لیقوان و تبریزی از لحاظ ظاهری و طعم با یکدیگر دارند، تا حدودی به شناخت این دو پنیر سنتی قبل از خرید و انتخاب کمک زیادی می کنند.

مقایسه جامع پنیر لیقوان و پنیر تبریزی

یکی از شاخص ترین تفاوت های پنیر لیقوان با پنیر تبریز در رنگ آن ها است که به خریداران کمک زیادی می کند، چون پنیر لیقوان، کاملا سفید است و پنیر تبریزی معمولا رنگ سفید مایل به زرد دارد.

اگر هر دو پنیر را برش بزنید، متوجه می شوید که در پنیر لیقوان سوراخ های بزرگ و کمی وجود دارد، اما پنیر تبریزی دارای سوراخ های ریز متعدد است که باعث می شود هنگام برش، خرد و ریز شوند.

اگر بخواهیم به تفاوت بین مزه پنیر لیقوان و تبریزی بپردازیم، باید بگوییم که لیقوان یکی از خوشمزه ترین پنیر های سنتی تولید شده در کل کشور است.

چون چرب تر است و همین باعث می شود که به محض گذاشتن در دهان مثل شکلات آب شود و همچنین بر خلاف پنیر تبریزی، ته مزه تلخی نمی دهد.

به دلیل استفاده از شیر گوسفند و مقدار اندکی شیر بز در ساختار پنیر لیقوان، میزان اسیدیته این پنیر بیش تر پنیر تبریزی است.

بنابراین به خاطر بالا بودن PH پنیر تبریزی، بعد از خوردن آن، متوجه مقدار کمی تلخی در دهان خواهید شد که برای برخی آزار دهنده است.

همچنین شیر گوسفندی بر خلاف شیر گاوی بوی زهم و حیوانی ندارد و عطر خاصی به پنیر لیقوان می بخشد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید پنیر لیقوان را می توان در هر نوع قالبی با هر اندازه ای تولید کرد، اما پنیر تبریزی چنین قابلیتی ندارد.

در واقع به خاطر ساختار شیر گاو و نحوه تولید پنیر تبریزی، این امکان وجود ندارد که بتوان آن را در قالب هایی با سایز پنیر لیقوان تولید کرد.

با این که هر دو این پنیر ها به روش تخمیری و سنتی تولید می شوند، اما از لحاظ میزان مواد معدنی و ویتامین ها دارای تفاوت هایی با هم هستند.

چون میزان مواد معدنی موجود در شیر گوسفندی و گاوی با هم متفاوت است و شیر گوسفندی غنی تر از شیر پستانداران دیگر به شمار می رود.

بنابراین شما می توانید با انتخاب پنیر لیقوان و مصرف روزانه آن، سلامتی بدن خود را افزایش دهید و از طعم و عطر بی نظیر آن لذت ببرید.

 

دیدگاه ها ثبت دیدگاه

اولین نفری باشید که دیدگاهی ثبت میکند!

سبد خرید(0 مورد)
shopping cart سبد خریدتان خالی است