تفاوت های پنیر تبریزی با پنیر لیقوان
پنیر تبریزی چیست و چه تفاوتی با پنیر لیقوان دارد؟
انواع پنیر سنتی ایران
در تاریخ دنیا بعد از کشت جو، پنیر به عنوان قدیمی ترین ابداع بشر شناخته می شود. در ایران عزیزمان ۴ نوع روش سنتی تولید پنیر وجود دارد. پنیر مغان، پنیر لیقوان، پنیر تبریزی و پنیر سیامزگی که در این مقاله با تمامی این پنیر ها آشنا می شویم
پنیر تبریزی
پنیر تبریزی یک نوع پنیر سنتی بوده که از شیر گاو یا از مخلوط شیر بز و گاو به دست می آید. و به صورت کلی هر چقدر درصد شیر بز زیاد تر باشد پنیر تبریزی نیز قیمت بالا تری خواهد داشت. متاسفانه پنیر تبریزی باید در کمتر از ۵ ماه شروع به تغییر طعم و تلخ شدن می کند.
پنیر دشت مغان
دشت مغان یکی از سر سبز ترین و پر برکت ترین منطقه ایران است که در این منطقه پرورش میش سفید بسیار رونق دارد. پنیر مغان نیز از شیر همین گوسفندان بوده و ماندگاری بالایی دارد ولی به در مقایسه با پنیر لیقوان طعم و بافت قابل توجهی نداشته و ته مزه تلخی دارد. پنیر کوزه ای نیز از پنیر مغان به دست می آید.
پنیر لیقوان
بهترین و پرفروش ترین نوع پنیر سنتی پنیر لیقوان بوده که علاوه بر بافت کرم مانند سفید، طعم و ماندگاری بالایی داشته و در همه جا ایران شناخته شده است. این پنیر خوشمزه در دره ییلاقی لیقوان تولید شده و در انواع بسته بندی ها به فروش می رسد. اما به خاطر تقاضی بالا و قیمت تمام شده بالاتر، در حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد گران تر از پنیر دشت مغان می باشد
پنیر سیامزگی
این پنیر د روستایی در مازندران تولید شده و اصلی ترین مشخصه آن وجود حفره های زیاد و بزرگ در درون این نوع پنیر می باشد. معمولا این نوع پنیر بسیار گران بوده و تولید آن محدود است.
اولین نفری باشید که دیدگاهی ثبت میکند!