خواص و طبع شیر گوسفندی
برسی خواصیت ها و ویژگی های شیر گوسفندی و دلیلی گران تر بودن شیر گوسفندی
شیر حیوانات مختلف تفاوت و ویژگی های متفاوتی دارن برای مثال طبع شیر گوسفندی معتدل و شیر گاومیش طبع بسیار گرمی دارد و در مقابل شیر گاو طبع سردی داشته و در اغلب افراد باعث ایجاد سردرد میگردد
- کلسیم
انسان به خاطر قد بلندش و فشار زیادی که به استخوان درشت نی وارد میگردد همواره نیاز زیادی به کلسیم دارد همچنین ما روزانه میزان زیادی از یون کلسیم را برای فعالیت ماهیچه های بدن نیاز داریم،شیر گوسفند در مقایسه با شیر گاوی و گاومیش کلسیم بالاتری دارد به گونه ای که در هر لیوان از شیر گوسفند ۸۰۰ میلی گرم کلسیم وجود دارد که این میزان دو برابر نیاز روزانه بدن یک انسان بالغ است(دلیل کلسیم بالا پنیر لیقوان<۴۶۰میلی گرم در ۱۰۰ گرم>همین است،
به ترتیب شیر گاو ۱۷۵ میلی گرم و شیر گاومیش تنها۱۲۷ میلی گرم در هر لیوان شیر می باشد که بسته به تغذیه ممکن است بیشتر یا کمتر شود
- قیمت شیر
شیر گوسفندی به خاطر تولید پایین،زمان شیردهی کم،ماده خشک و چربی بالا،و طعم عالی قیمتی حدود ۲.۵ برابر شیر گاوی دارد. شیر گاومیش معمولا حدود ۵۰ درصد گران تر از شیر گاوی می باشد زیرا پروتئین بالاتری داشته و به خاطر همین ویژگی برای ماست زنی استفاده می شود زیرا که ماست گاومیش بسیار سفت بوده و به قول عامیانه آب نمی اندازد.البته شیر گاومیش به خاطر وجود باکتری موسوم به Bacillus subtilis ماندگاری زیادی ندارد و پنیر و ماست یا سرشیر آن زیر دو ماه تلخ میگردد،این مدت برای لبنیات گاوی ۶ ماه و برای لبنیات گوسفندی بیش از یک سال می باشد.
- طبع شیر گوسفندی،گاوی،گاومیش
شیر گاومیش طبع گرمی دارد و انرژی بدن را برای چندین ساعت زیاد می کند، همچنین باعث افزایش ضربان قلب شده و بدن را گرم تر می کند. هضم آسان این نوع شیر برای بیماران و نوزادان مناسب است.
طبع شیر گوسفندی متعادل بوده و تغییر چندانی در بدن ایجاد نمیکند،اما شیر گوسفندی به خاطر چربی بالا(۵ الی۷ درصد چربی) و پروتئین هیدروفوب بیشتر گوارش زمانبری دارد و برای نوزادان و افراد پیر که تنبلی معده دارند مناسب نیست
اما شیر گاوی طبع خنکی دارد و حتی مولکول های چربی سبک تری داشته که در کنار فراوانی زیاد و قیمت پایین گزینه مناسبی برای مصرف روزانه می باشد.اما به خاطر بار میکروبی بالا، قبل از مصرف باید به خوبی جوشیده شود تا بار میکربی به حداقل برسد
- دلیل سردرد بعد از مصرف شیر گاو
شیر گاو میزان بالایی از لاکتوز را دارست،و گیرنده های عصبی به افزایش لاکتوز خون واکنش نشان داده که منجر به سردرد میگردد، همچنین شیر گاو باعث افت فشار خون شده که همین عامل باعث تشدید سردرد می شود.
- گلوتن در شیر
شیر گاوی میزان بالایی از گلوتن را دارد که در افراد با بیماری سلیاک بسیار خطرناک است،این افراد با جایگزینی شیر گوسفندی که فاقد گلوتن است می توانند از از مشکلات احتمالی جلوگیری کنند
اولین نفری باشید که دیدگاهی ثبت میکند!