یکبار برای همیشه تفاوت پنیر لیقوان با تبریزی را یاد بگیرید!
تفاوت پنیر لیقوان با تبریزی
لبنیات یکی از پر مصرف ترین محصولات در کشور به شمار می آید که متداول ترین لبنیات مصرفی در کشور، پنیر و شیر است،با توجه به این که 40 درصد پنیر مصرفی خانوار ایرانی از نوع لیقوان یا تبریز می باشد،بنابراین شناختن تفاوت پنیر لیقوان اصل و تبریز می تواند مفید باشد.
یکی از قدیمی ترین پنیر های رایج در کشور، پنیر لیقوان است که به خاطر ظاهر متفاوت و مزه لذیذ غیر قابل انکار، به محبوبیت این پنیر اضافه می شود.
هر چه محبوبیت یک محصول بیش تر شود، به همان میزان هم کالا های مشابه آن تولید می شود که می تواند باعث سردرگمی خریدار هنگام انتخاب شود.
یکی از شبیه ترین پنیر ها به پنیر لیقوان، پنیر تبریزی است که دانستن تفاوت بین این دو نوع پنیر پر فروش در کشور باعث می شود هنگام انتخاب متناسب با نیاز خود بهترین انتخاب را داشته باشیم.
مهم ترین تفاوت های پنیر لیقوان و پنیر تبریزی چیست ؟
با این که پنیر لیقوان و پنیر تبریزی جزو محصولاتی هستند که بیش ترین شباهت را به هم دارند، اما از بسیاری از جهات هم با هم متفاوت اند.
این تفاوت ها می توانند راه را برای تشخیص این دو نوع پنیر سنتی از یکدیگر هموار کنند و مشتریان هنگام خرید پنیر مورد علاقه شان کمتر دچار خطا شوند.
یکی از مهم ترین تفاوت های پنیر لیقوان با پنیر تبریزی در ترد و سفت بودن بافت پنیر است، به طوری که این نوع پنیر هنگام برش با چاقو به راحتی خرد می شود.
در در حالی است که بافت خامه ای و نرم پنیر لیقوان مانع از ریزش پنیر هنگام برش می شود و بهترین روش برای تشخیص این دو نوع پنیر از یکدیگر است.
به راحتی می توانید با مزه پنیر ها هم آن ها را از یکدیگر سوا کنید، چون پنیر لیقوان عطر و طعم بیشتری دارد و طعم خوشایند اومامی به خود گرفته است. این در حالی است که پنیر تبریزی فقط طعم شور و گاها طعم ناخوشایند و زننده دارد
از طرفی عطر پنیر لیقوان بسیار قوی تر است و دلیل آن استفاده از شیر بدون نا خالصی گوسفند است، اما در پنیر تبریزی از شیر گاو استفاده می کنند که به میزان بیشتری در کشور قابلیت تولید دارد.
رنگ پنیر مولفه اصلی آن است،پنیر لیقوان کاملا سفید و پنیر تبریز زرد رنگ می باشد.همچنین هر چقدر رنگ پنیر سفید تر باشد نشان از فیلتراسیون بهتر شیر جمع شده است.
بنابراین از دیگر تفاوت های این دو نوع پنیر، در میزان تولید و عرضه به بازار است، چون به خاطر تولید بیش تر شیر گاو در کشور، طببعتا می توان میزان بیش تری هم پنیر تبریزی تولید و روانه بازار ها کرد.
روش ساخت این دو نوع پنیر هم با یکدیگر متفاوت است که می تواند بر روی کیفیت و میزان مواد معدنی و مفید آن ها تاثیر بگذارد.
پنیر لیقوان جزو پنیر های سنتی است، بنابراین به روش های سنتی و توسط مردم محلی لیقوان تولید و ارائه می شوند ، این در حالیست که پنیر تبریزی اغلب به روش صنعتی در کارخانه ها تولید می شود.
این باعث می شود که میزان پروتئین و همچنین ویتامین های ب پنیر لیقوان بسیار بالاتر از پنیر تبریزی باشد و مصرف پنیر لیقوان بتواند از بسیاری از بیماری ها نظیر پوکی استخوان جلوگیری نماید.
از آن جایی که پنیر های لیقوان به مدت بیش تری باید در آب پنیر باقی بمانند، بنابراین آب دار هستند و به راحتی هم در محیط بیرون خشک نمی شوند.
اگر بخواهیم ماندگاری این دو محصول را با هم مقایسه کنیم، باید بگوییم که پنیر لیقوان بیش تر از هر نوع پنیر دیگری می تواند در یخچال بماند و دچار فساد و خرابی نشود.
معمولا پنیر خوب سنتی را می توان از طریق تعداد و اندازه سوراخ هایی که دارد، شناخت و پنیر لیقوان به نسبت پنیر تبریزی دارای سوراخ های ریز متعدد است که به راحتی قابل مشاهده خداهد بود.
تمامی مواردی که به آن ها اشاره کردیم به راحتی می توانند به شما کمک کنند که به یک خریدار پنیر حرفه ای تبدیل شوید!
اولین نفری باشید که دیدگاهی ثبت میکند!